Registrovati se može svako fizičko lice iz Bosne i Hercegovine i inozemstva koje želi da izvrši kupovinu na ApotekaOnline.ba Proces registracije je brz i jednostavan. Registrovati se možete klikom na polje registracija (ovo polje se nalazi u gornjem desnom uglu stranice) ili klikom na link. Od polja upisujete samo Vašu e-mail adresu. Inicijalna lozinka, generisana posebnim algoritmom, će Vam biti poslana na naznačenu e-mail adresu. Nakon prijave sa Vašom e-mail adresom i lozinkom koja Vam je dostavljena na istu, u mogućnosti ste lozinu promijeniti putem dostupne opcije na Vašem korisničkom profilu. Nakon klika na polje Registracija, dobiti ćete e-mail sa potvrdom registracije. Nakon potvrdnog e-maila postajete registrovani korisnik ApotekaOnline.ba web shopa. Svaki registrovani kosrisnik dužan je ažurirati svoj korisnički račun ukoliko dođe do promjena.

Vaše lične podatke kao što su ime, prezime, adresa stanovanja itd.. unosite prilikom prve kupovine na ApotekaOnline.ba web shopu, ili unosom istih putem Vašeg korisničkog profila.

Za svaku narednu kupovinu, nećete morati unositi ponovno Vaše podatke, kao i adresu stanovanja – dovoljno će biti da unesete Vašu e-mail adresu, kao kod prve kupovine, i ostali Vaši podaci će se popuniti automatski.

Postupkom registracije, korisnik potvrđuje da je upoznat i saglasan sa uslovima i pravilima korištenja ApotekaOnline.ba web shop-a, te također izjavljuje da su podaci koje je upisao prilikom registracije tačni i potpuni, te da je ovlašteni korisnik bankovne kartice koju koristi za plaćanje proizvoda.