KO SMO MI

Naša web stranica je: https://apotekaonline.ba/wp1.

Zahvaljujemo na posjeti Pharmacy web shopa. Mi smo kompanija koja nudi kupovinu kvalitetnih proizvoda iz domena dermokozmetike, dodataka prehrani, baby programa, oralne higijene, uređaja, te ostalih proizvoda. Molimo Vas da pažljivo pročitate niži teks koji se odnosi na aspekt sigurnosti kupovine na našem web shopu.

SIGURNOST

1. PLAĆANJE PREKO INTERNETA

Pharmacy koristi napredna tehnološka rješenja i sredstva za prenos i zaštitu prenosa i čuvanja podataka. Pharmacy poduzima sve mjere kako bi zaštitili podatke o korisniku. Pharmacy zahtjeva od korisnika unos ličnih podataka (ime, prezime, adresa, broj telefona, e-mail adresu) u obrazac za registraciju ili u obrazac prilikom zaključivanja kupovine. Pristup podacima o korisnicima stranice ApotekaOnline.ba je ograničen. Pristup podacima imaju samo odgovorne osobe zaposlene u Pharmacy koji iste koriste kako bi održali kvalitetne usluge prema kupcima ili korisnicima stranice u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka BiH.

Prilikom plaćanja bankovnom karticom putem interneta, podaci o Vašoj kartici koje unosite smješteni su na zaštićenoj stranici banke, a prenos i pohrana podataka su u zaštićenoj formi korištenjem zaštitnih protokola i sistema.

Podaci o bankovnoj kartici korisnika ili kupca ni u jednom trenutku nisu dostupni Pharmacy i stranici ApotekaOnline.ba (o podacima se brine banka, internet bankarstvo banke, itd.).

Kupac je sam odgovoran za pristupanje stranici i sam će se brinuti za sigurnost korisničkih podataka i lično je odgovoran za povjerljivost pristupne šifre. Kupac snosi punu odgovornost za tačnost podataka koje navodi prilikom naručivanja i plaćanja bankovnom karticom, kao i da ima puno pravo i pristup bankovnoj kartici koju navodi prilikom plaćanja.

Svoju online kupovinu na ApotekaOnline.ba obavljate sigurno zahvaljujući kriptovanoj formi SSL (TLS)  protokola i PKI (public key infrastructure) sistema. Za dodatna pitanja vezana za sigurnost i zaštitu podataka obratite se na e-mail adresu support@apotekaonline.ba

2. IP ADRESA

ApotekaOnline.ba koristi IP adrese u svrhu analize i obrade podataka o proizvodima koji korisnici potražuju i kupuju, te kako bi smo pratili kretanje posjetioca naše stranice i sakupili što više podataka u cilju što kvalitetnije usluge korisnicima i posjetiocima ApotekaOnline.ba stranice.
IP Adresa nije vezana za lične podatke korisnika ili posjetioca stranice i nije moguće identifikovati osobu uz pomoć IP adrese.

Pharmacy strogo čuva podatke i dostupni su samo određenim zaposlenicima u Pharmacy, a kojima su podaci potrebni za kvalitetan rad i kvalitetniju uslugu.

3. KOLAČIĆI (COOKIES)

ApotekaOnline.ba koristi tzv. kolačiće ili cookies u cilju poboljšanja usluge krajnjim korisnicima i posjetiocima naše web trgovine. Kolačići ne sadrže lične podatke određene osobe i ne mogu se dodjeliti korisniku. Uključivanje kolačića na vašem web pretraživaču ne čini nikakvu štetu vašem računaru i ne sadrži nikakve zlonamjerne aplikacije niti viruse. Svrha kolačića je da skuplja određene informacije i čuva određene tekstualne datoteke na vašem računaru.

Kolačići skupljaju informacije kao što su podaci o broju posjeta određenim web stranicama. ApotekaOnline.ba koristi kolačiće u cilju dobivanja određenih informacija, koje koristi kako bi poboljšali usluge korisnicima ili posjetiocima naše stranice. Svi podaci su informativnog karaktera i ni u kom slučaju ne ugrožavaju privatnost ili odaju identitet osobe.

4. LINKOVI

ApotekaOnline.ba će na svojoj stranici davati linkove za povezivanje na druge internet stranice. Sadržaj na tim internet stranicama je izvan kontrole Pharmacy i Pharmacy nije odgovorna za ono što se prikazuje na tim stranicama, niti je odgovorna za štete koje su nastale prilikom posjećivanja takvih stranica.

Našim posjetiocima savjetujemo da pročitaju izjave o privatnosti, uslove korištenja i zaštite ličnih podataka svake internet stranice koja prikuplja lične podatke. Uslovi korištenja, zaštita ličnih podataka, kao i sigurnost na stranici ApotekaOnline.ba se odnose samo na ovu stranicu i vezane su samo za ApotekaOnline.ba.

5. NEWSLETTER

ApotekaOnline.ba će od korisnika tražiti kontakt informacije poput imena i e-mail adrese ukoliko korisnik želi da se prijavi na Pharmacy newsletter.

6. ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Pharmacy i ApotekaOnline.ba poduzimaju sve mjere kako bi zaštitili podatke o korisniku, kupcu ili posjetiocu naše stranice. Svi podaci koje korisnik unosi u obrazac za registraciju ili prilikom kupovine (npr. lični podaci, adresa itd.) su zaštićeni i kriptovani.

Korištenje podataka je ograničeno i Pharmacy ozbiljno shvata zaštitu ličnih podataka i pridržava se Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH. PPharmacy koristi neke od tih informacija anonimno u skladu kvalitetnije usluge. Informacije koje se prikupljaju koriste se u svrhe statističke analize i strogo se čuvaju.
Informacije koje prikupljamo su informacije o tome šta naši posjetioci pretražuju, kupuju, koje stranice posjećuju, broj klikova, broj posjeta i te informacije se koriste u cilju poboljšanja ponude i jednostavnijeg korištenja stranice.

Informacije koje se prikupljaju koriste određeni zaposlenici u Pharmacy i koriste ih kako bi obavljali svoj posao i dostupne su samo njima. Svi zaposleni u Pharmacy koji imaju pristup datim informacijama odgovorni su za poštivanje Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH.

Pharmacy se obavezuju da date informacije neće koristiti u druge svrhe.